T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
EDİRNE / KEŞAN - Kurtuluş İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

Okulumuz, ilçemizin İspatcami Mahallesinde halkın "KARABAYIR" diye isimlendirdiği alan üzerine yapılmıştır.

 

Zati YÖRÜKER'in Belediye Başkanlığı zamanında bu alan ağaçlandırılmış, ekilen çam fidanları ile bu alana küçük bir koru niteliği kazandırılmıştır.

 

Zaman içinde, nüfus artınca mahalle genişlemiş, okul sorunu ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine zamanın Belediye Başkanı Hüseyin YAZIR'ın Belediye Meclisinde aldırdığı bir kararla okulumuza ek bina yapılmıştır.

 

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluş tarihi olan 19 Kasım 1922'de Keşan Halkı, Türk askerlerini okulumuzun kurulu olduğu bu alanda büyük bir coşku ile karşılamıştır. Bu güzel tarihi anı yaşatmak için, halkın isteği, vilayet makamının onayı ile okulumuza "KURTULUŞ İLKOKULU" adı verilmiştir.

 

1997-1998 eğitim-öğretim yılında sekiz yıllık temel eğitime geçildiği için okulumuzun adı "KURTULUŞ İLKÖĞRETİM OKULU" olarak değişikliğe uğramıştır.

 

2012-2013 eğitim-öğretim yılında 4+4+4 yıllık temel eğitime geçildiği için okulumuzun adı "KURTULUŞ İLKOKULU" olarak değişikliğe uğramıştır.

 

Binamız iki katlı olup 12 derslikte eğitim-öğretim yapılmaktadır. Kütüphane, öğretmenler odası, hizmetli odası, akıl ve zeka oyunları atölyesi ve çok amaçlı salonumuz mevcuttur. Dersliklerimizden üçü anasınıfı olarak kullanılmaktadır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.03.2013 - Güncelleme: 22.08.2023 12:48 - Görüntülenme: 1935
  Beğen | 2  kişi beğendi